> Klei digitaal mee!

Klei digitaal mee!

Schrijf je nu in voor een digitale Vogel-Vrij workshop

Intro

Heb je zin om mee te doen? Zijn er ook nog gezinsleden of anderen in je buurt die graag mee willen kleien?
In de gemeente Emmen, Coevorden en Borger Odoorn breng ik pakken klei rond, daarbuiten in overleg (ophalen, verzending of anders).
Afhankelijk van hoeveel vogeltjes je wilt bijdragen ontvang je een kwart pak klei voor 10 vogeltjes, een half pak voor 20 vogeltjes of een heel pak klei voor 40 vogeltjes. Dus motiveer je gezinsleden, buren, collegae, familie en vrienden, deel de klei uit en doe samen mee met de digitale workshop.
Vergeet niet een foto te maken van je geboetseerde vogel en plaats deze op facebook, instagram of linkedIn met de #projectvogelvrij en #myrtevandijk

Wanneer kan ik digitaal mee kleien?

Op deze datumprikker kun je zien welke data er beschikbaar zijn en je direct inschrijven, dan krijg je per mail bericht.
De online workshops beginnen om 16.00 uur. De avond voor de sessie ontvang je informatie over waar we elkaar digitaal ontmoeten.

Wat kost het?

De inclusief-prijs voor de workshop en de klei is:
- een kwart pak klei € 15,00
- een half pak klei € 27,50
- een heel pak klei € 50,00
Dit is exclusief eventuele verzendkosten.

Wat heb je nodig?

Een aardappelmesje en een satéprikker, eventueel een kommetje water.
Voor het inpakken van de geboetseerde vogeltjes, gebruik je bij voorkeur een ondiepe kartonnendoos zoals een avocadokistje van de supermarkt en een oude krant.

Wie kan er mee doen?

Iedereen kan meedoen vanaf 10 jaar. Jongere kinderen kunnen ook een vogeltje boetseren het is dan echter handig om dat samen te doen, buiten de digitale workshop om.

Mag ik de vogeltjes houden?

Het is de bedoeling dat alle vogeltjes onderdeel worden van het project en deze zomer te zien zullen zijn in het CBK Rensenpark. Per kwart pak klei verwacht ik minimaal 10 vogeltjes retour, als er klei overblijft kan die nog zelf gebruikt worden.

Wat gebeurt er met de vogeltjes die geboetseerd zijn?

De bedoeling is dat je de vogeltjes volgens de instructie inpakt en als alle klei verbruikt is kom ik de doosjes met vogeltjes ophalen of je brengt ze langs in mijn atelier. Als de vogeltjes droog zijn (na ongeveer twee weken) zet ik ze in de oven om te bakken. Daarna pak ik ze weer in in dozen en zijn ze klaar voor de installatie van Vogel-Vrij.

Moeten de vogeltjes helemaal droog zijn voor ze ingepakt of vervoerd kunnen worden?

Net geboetseerde vogeltjes zijn nog erg zacht en vervormen daarom snel.
De volgende dag zijn ze al prima in te pakken. Ze zijn nog niet droog en dan kan het zijn dat een kartonnen doos zwak wordt door het vocht, dus doe dit alleen als je ze ook meteen weg kunt brengen. Drogen kan in de woonkamer, maar niet boven de verwarming.

Opgeven kan per e-mail via deze link

Geef hierin aan:
- met hoeveel mensen uit je omgeving je wilt deelnemen en hoeveel vogeltjes jullie samen willen bijdragen (10, 20 of 40 vogeltjes)
- je naam en volledige adres en telefoonnummer.
- schrijf je in voor een workshopdatum via deze link
- na inschrijving per mail of datumprikker krijg je nadere informatie.

Mochten er onduidelijkheden zijn, neem dan gerust contact op en mail naar: info@kumy.nl