> Over Myrte

Myrte van Dijk is beeldend kunstenaar en werkt ook zelf vaak met klei en geeft sinds 2001 allerlei kunstcursussen, van modeltekenen tot portretboetseren, beeldhouwen en mallen maken.
Veel mensen die kennismaken met klei en boetseren laat Myrte een vogeltje boetseren, zonder voorbeeld, echter wel samen en met een stappenplan. Deze oefening is perfect om te ervaren wat boetseren is en wat je zoal met je handen en klei kunt maken. Door de vrijheid van de oefening geeft het altijd een verrassend resultaat omdat elke vogel van klei uniek is. Myrte krijgt meteen een goed beeld van de mogelijkheden van de cursist zodat ze daarop kan anticiperen. Bij het boetseren met kinderen merkte ze dat het onmisbaar is in hun tactiele ontwikkeling, vooral nu we onze tastzin vooral gebruiken voor tiptoetsen en swipen. Heel veel denken dat hun vogeltje niet goed of mooi genoeg is. Als ze dan met een aantal samen op tafel staan, laat Myrte zien hoe uniek ze zijn en dan waardeert ieder vooral elkaars vogeltje. Heel menselijk hoe we de waardering van onze omgeving nodig hebben om zelfverzekerder te worden.
Daardoor groeide een aantal jaren geleden bij Myrte de wens om zoveel mogelijk mensen en kinderen een vogeltje te laten boetseren. Al die vogeltjes bij elkaar vormen een bijzonder kunstwerk, een portret van onszelf. Ieder uniek en toch lijken we veel op elkaar als de vogeltjes die we boetseren.
Kijk voor meer informatie over Myrte op myrtevandijk.nl
en voor workshops en cursussen op kumy.nl